Home Onze vereniging Geschiedenis

Geschiedenis

Onze club is opgericht in het jaar 1942 bij de KBVB en is ontstaan door een samensmelting met lokale bewoners en de fabrieksploeg de Zwanboys. Ons eerste terrein was gelegen aan de vaart in de Eikenlei ter hoogte van het nummer 47. Daar het allemaal wat te klein werd is er verhuisd naar het huidige Peter Benoit stadion, gelegen in de wijk Zandbergen ter beschikking gesteld door de gemeente Brecht. Daar hebben ook al verschillende aanpassingen plaats gehad om mee te groeien naar het aantal leden. De laatste grote investering was de aanleg van een omheind kunstgrasveld van 50m. op 35m.

Onze goede naam en de kwaliteit van de spelers die hun opleiding bij K.F.C. St Job hebben doorlopen, is te danken aan een geheel van training en begeleiding die onze club, met behulp van een gediplomeerde en ondervindingrijke leiding en een grote groep gemotiveerde vrijwilligers, aan zijn spelers kan aanbieden.
Misschien treden onze aangesloten jeugdspelers van heden wel in de voetsporen van illustere voorgangers zoals – in de huidige generatie – Erwin Lemmens, William Verbeeck en andere…

Wij bieden onze aangesloten spelers een voetbalopleiding aan vanaf duiveltje (5 jaar) tot het eerste elftal. De ontwikkeling van de individuele speler staat in deze opleiding centraal. Dit komt tot uiting in de indeling van een aantal spelers in een hogere leeftijdscategorie om de weerstand op het veld zo groot mogelijk te maken, wat de ontwikkeling van de betreffende spelers ten goede komt.
Ook de spelers die uiteindelijk het doel, nl. spelen in het eerste elftal, niet halen, zullen toch heel wat kunnen opsteken van de opleiding in onze club, niet alleen op voetbalgebied, maar ook wat betreft opvoeding.

Verantwoorde trainingsmethodes, volgens een uitgekiend leerplan, met steeds voorrang voor school en studie, individuele begeleiding, discipline en teamgeest zijn beginselen die uiterst belangrijk zijn binnen onze jeugdwerking. Wij hechten enorm veel belang aan het imago dat onze elftallen en daardoor onze club in de regio heeft; voorname pijlers waarop wij steunen zijn discipline en gedrag, zowel op als naast het terrein.